# Înscriere la Revolib

# 1. Telefon

# Numărul de telefon mobil

Pe acest număr vor fi trimise ca SMS codurile de acces pentru Revolib.

Prin completarea numărului mai jos, îmi exprim acordul ca Revolib să proceseze datele mele personale.

# Datele personale

La înscriere, îți vom verifica actul de identitate. Ne interesează din actul de identitate:

 • CNP-ul, prenumele și numele. Reținem o prelucrare criptografică a CNP-ului, numelui și prenumelui, așa cum sunt reținute parolele diverselor conturi pe are le ai pe alte site-uri. Îți reținem CNP-ul, numele și prenumele pentru două scopuri:

  1. Ca să-ți putem recupera cardul. Dacă ți-ai uitat PIN-ul, vii la noi din nou cu un act de identitate cu CNP-ul, îl trecem prin aceeași prelucrare ca la înregistrare, și așa ne asigurăm că cardul la care ne-ai cerut acces era asociat prelucrării CNP-ului tău, deci era al tău.
  2. Ca să numărăm câte carduri are fiecare cititor, și să putem limita acest număr - nimeni nu ar trebui să poată avea mai multe carduri.
 • Localitatea sau sectorul de domiciliu, din două motive:

  1. Licențele pentru cărți ne cer să distribuim cărțile numai în România, deci trebuie să ai domiciliul în țară. Verificăm asta folosindu-ne de cartea de identitate validă cu adresă de România, plus de un număr de telefon de România pe care să te putem contacta.
  2. Numărăm câți cititori avem în fiecare localitate și în fiecare sector din București. Nu ne notăm strada și numărul, nu ne notăm numele. Când dăm un card lui Vasile Ionescu de pe strada Stelei nr. 11 din Costești, reținem doar că în Costești avem un cititor în plus.
 • Data nașterii, ca să verificăm Dacă ai împlinit 16 ani, din două motive:

  • Nu putem cere consimțământ pentru notificări decât celor care au împlinit 16 ani, așa încât cei mai tineri vor accesa Revolib fără să promită vreo implicare.
  • Am clasificat cărțile în funcție de modul lor de abordare a unor teme mai delicate, în două categorii: cărți accesibile tuturor și cărți accesibile numai cititorilor 16+.

Nu reținem data nașterii, doar o validăm la înscriere.

Cu alte cuvinte, procesăm aceste date în interes legitim, pentru prevenirea fraudei, pentru a ne respecta obligațiile din licențe, pentru a putea oferi suport tehnic la serviciul pe care îl oferim, și pentru a ne adapta oferta la cititorii sub 16 ani.

Poza cărții de identitate este procesată pe teritoriul UE folosind servicii de procesare vizuală de la Microsoft. Poza și orice date stocate temporar la înscriere sunt șterse automat în maxim 48 de ore de la încărcare.

Datele personale introduse la înscriere nu sunt furnizate niciunui terț.

# Drepturile tale

Conform legii europene - Regulamentul General de Protecție a Datelor / GDPR - ai dreptul să ne ceri oricând ștergerea contului și a tuturor datelor asociate. Poți solicita ștergerea contului și a datelor prin mijloacele de contact de mai jos.

De asemenea, ai dreptul să ne ceri, prin aceleași mijloace: acces la datele personale pe care le deținem despre tine, inclusiv exporturi în format electronic în vederea portării; corectarea datelor personale pe care le deținem despre tine; și revizuirea modului în care folosim aceste date, invocând dreptul de obiecție.

Noi, Revolib, suntem o bibliotecă privată de drept privat, administrată de asociația EvoSapio. Ne poți contacta prin email [email protected] sau, preferabil, prin apel sau SMS la +40 727 768 769.

# Alte politici de confidențialitate

# Microsoft

Analizăm poza cărții de identitate folosind servicii ale Microsoft, pe teritoriu UE. Ai aici documentația lor despre confidențialitate:
https://learn.microsoft.com/en-us/legal/cognitive-services/computer-vision/ocr-data-privacy-security (opens new window)

# Overdrive

După înscriere, ai acces la cărți în Libby. Libby este o aplicație dezvoltată de OverDrive.

Datele introduse la înscriere nu ajung la OverDrive, dar ei colectează propriile date despre cărțile pe care le citești, etichete (tags) pe care le pui și altele. Vezi termenii celor de la OverDrive:
https://company.cdn.overdrive.com/policies/gdpr (opens new window)
https://company.cdn.overdrive.com/policies/privacy-policy (opens new window) \

# Regulamentul General de protecție a datelor

https://www.dataprotection.ro/ (opens new window)


↑ Înapoi sus